Werelds uitzicht

Op de Top aangekomen

Aangekomen op de top van de Wilhelminaberg weet je dat je een geweldige prestatie geleverd hebt. Je hebt 507 treden getrotseerd met een hoogte verschil van 75 meter.
Het lijkt niet veel maar degenen die het vaker doen weten “het went nooit”. Maar daar tegenover staat dan ook een geweldige beloning. Het uitzicht boven aan de Trappen naast Snowworld levert een geweldige beleving en stelt nooit teleur.

uitzicht trappen naast snowworld

Uitzicht

Je komt ogen te kort, zeker als je niet helemaal bekend bent met de omgeving. Met zo veel diverse heuvels, gebouwen, torens en andere landmarks zou je zomaar iets kunnen missen.

Zou je “gewoon” op de grond staan en in een rechte lijn naar de horizon kijken dan zou de afstand tot de horizon ongeveer 5 kilometer zijn. Maar staande op de Wilhelminaberg, op een hoogte van 225 meter NAP. is de afstand tot de horizon toch wel iets verder, namelijk ongeveer 35 km!

Wat zien ik?

Via onderstaande kaart kun je diverse landmarks bekijken en opzoeken om zo een beter beeld te krijgen van jouw geweldig uitzicht. Op de getoonde kaart is het mogelijk om in en uit te zoomen, de geplaatste markers geven bij het aanklikken een foto weer van de locatie of bezienswaardigheid. Dit kan een bedrijf, recreatiepark, festivalterrein of bezienswaardigheid zijn. Mis je een punt op de kaart welke wel vanaf de Trappen naast Snowworld  wel te zien is horen wij dit graag, we staan altijd open voor suggesties!

Leer van het uitzicht

Op deze kaart kun je zien welke herkenningspunten vanaf de top van de Trappen te zien zijn. Aan de hand van foto’s van de informatiekaarten (2007-2020) welke voor het plaatsen van het lichtkunstwerk (2021) als eerste op de top te zien waren en daadwerkelijke foto’s krijg je zo een goed overzicht van je uitzicht.

Let op: Momenteel wordt er nog gewerkte aan onderstaande kaart. Er worden nog uitzichtpunten, foto’s en meer uitleg toegevoegd. Het kan dus zijn dat je nu nog niet meteen alles kunt vinden via de kaart, maar er wordt aan gewerkt.

 

Foto’s plaatsen

Een groot aantal foto’s kun je bekijken op onze social media accounts  Heb jij een mooie foto en wil je die graag plaatsen? Ga dan naar het Instagram en/of Facebook account van Trappen naast Snowworld. We vinden het leuk als je op de Facebook pagina je foto en reactie plaatst de mooiste foto’s zullen we dan op de site plaatsen.