Landmark overzicht

Hoogste punt

Je staat op het hoogste punt van de gemeente Landgraaf en geniet van een spectaculair uitzicht over de weide omgeving, de top van de Wilhelminaberg. Maar weet je ook wat je rondom je heen ziet? Daarmee bedoelen we niet alle sporters, dagjesmensen en overige bezoekers, maar de landmark punten die je verspreid in de verte om je heen ziet.

Je kan natuurlijk iemand vragen die net toevallig naast je staat, zeker doen, want er is niets beter dan contact met de mensen om je heen. Maar als je iemand vraagt dan moet het wel iemand zijn die uit de buurt komt en ook bekend is met de omgeving en de landmark punten waar je graag iets over wilt weten.

Landmark Trappen naast Snowworld

Landmark overzicht

Sta je nu echt alleen? Heeft de bezoeker die je hebt aangesproken geen idee waar hij naar kijkt omdat hij of zij niet uit de omgeving komt? Dan is er altijd nog onderstaande kaart met de oude landmark beschrijvingen zoals deze tot de grote verbouwing van de top van de Wilhelminaberg op betonnen palen bevestigd waren. Ook kun je op de overzicht kaart kijken om nog meer bezienswaardigheden te bekijken.

Klik de marker aan om een grotere foto te zien in een nieuw tab venster.

Nieuw Landmark platen

Zoals al eerder genoemd is men in 2020 met een reconstructie begonnen van de top van de Wilhelminaberg en het plaatsen van het lichtkunstwerk en nieuwe verlichting langs de trap naar boven. Met het plaatsen van het lichtkunstwerk zijn er ook nieuwe stalen platen geplaatst die aangeven wat er rondom de berg te zien is. Ondanks dat deze niet zo uitgebreid zijn als de oude landmark beschrijvingen geven ze bekende oriëntatiepunten aan.

Voor degene die zich de oude platen op de betonnen paaltjes nog herinnerd kun je ook op de kaart hierboven de oude platen bekijken met de daarop aangebrachte herkenningspunten. Op de kaart hieronder kun je de nieuwe versies bekijken.

Klik de marker aan om een grotere foto te zien in een nieuw tab venster.